MTC

Het Meet & Training Centrum is gevestigd in Veenendaal aan de Nieuweweg-Noord 314 B-27. Hier worden, onderleiding van André Canrinus, de CE trainingen en adviezen gegeven voor producent, importeur of techneut onder het genot van koffie of thee.
In het praktisch opgezette lab en met veel voorbeelden wordt duidelijk gemaakt wat de CE markering inhoud van documenten (technische constructie file en DOC) tot op printplaat niveau of kompleet afgewerkt product. Dit alles in een gemoedelijke sfeer en indien u een hele dag reserveert een lunch naar keuze.

Besparen op keuring

Wist u dat van alle technische en elektronische producten ruim 80% niet door de eerste officiële keuring komt? Ze voldoen op dat moment (nog) niet aan de minimale Europese eisen en mogen de markt niet op. Voor u als fabrikant of importeur is dit een strop, want u moet opnieuw met het product aan de slag en het nogmaals laten keuren. U bent dus dubbel zoveel tijd en geld kwijt.
Met ruim 22 jaar ervaring op dit gebied kunnen wij u helpen om uw product op een kostenefficiënte manier te laten voldoen aan de Europese richtlijnen. Hierdoor vergroot de kans dat uw product in één keer door de officiële keuring komt, wat u tijd en geld bespaart.
Wilt u meer weten over CE-markering? Of bent u benieuwd geworden hoe u kunt besparen op het keuringstraject? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is CE markering

Op alle elektronische producten en machines bij u thuis staan de letters ‘CE’. Kijkt u maar eens op uw laptop, tv-toestel, lampen of wasmachine. Deze letters staan voor ‘Conformité Européenne’ en garanderen een veilig gebruik van de producten.
De CE-markering is geen keurmerk, zoals vaak wordt gedacht. De markering is wettelijk verplicht binnen de Europese Gemeenschap en geeft aan dat een binnen Europa geproduceerd of van buiten Europa geïmporteerd product voldoet aan de geldende Europese veiligheidsrichtlijnen.

Hoe kunnen wij u helpen?

Met ruim 22 jaar ervaring op het gebied van CE-markering kunnen wij u helpen om uw product op een kostenefficiënte manier te laten voldoen aan de juiste Europese richtlijnen. Hoe? Door al tijdens de ontwerpfase van uw product of machine te toetsen of deze aan de geldende richtlijnen voldoet. Hierbij neem ik de richtlijnen en daarbij behorende normen met u door en geef ik u advies. Tevens is het mogelijk om pre-compliance metingen uit te voeren op uw prototype of geïmporteerde product. Deze test resultaten worden in een duidelijke rapportage verwerkt.

Als CE-expert kan ik u op de volgende gebieden van dienst zijn:
 • √ Advies van printplaat tot eindproduct
 • √ Advies inzake EMC-richtlijn, Laagspanningsrichtlijn, R&TTE
 • richtlijn, Automotive richtlijn, Machinerichtlijnen
 • en speelgoedrichtlijnen
 • √ Uitvoeren van het hele keuringstraject of de begeleiding hiervan
 • √ Opsporen en oplossen van EMC-storingen
 • √ Doornemen en beoordelen van CE-rapporten
 • √ Verrichten van pre-compliance EMC-metingen en
 • Laagspanningsonderzoeken
 • √ Verzorgen van praktische cursussen op het gebied van EMC
 • en laagspanning